Dječji vrtić Maslačak osnovan je 1957. godine, osnivač je bilo društvo naša Djeca. Započeo je s radom u prostorima tadašnjeg Doma kulture u Garešnici. Vrtić je s radom u današnjem prostoru započeo 1974. godine. Od tada se prostor obnavlja, nadopunjuje novim didaktičkim materijalom. Opremom i uređenjem Vrtića nastojimo pratiti potrebe djece, kako bi omogućili kvalitetan rast i razvoj. Ime Maslačak vrtić je dobio 1986.
Područni vrtić u Garešničkom Brestovcu otvoren je 1.05.1981. godine.
Vrtić je do 1988. godine primao djecu od navršene 3. godine, prva jaslička skupina otvorena je 1988. (2. -3. godine), a od 1994. godine vrtić mogu polaziti sva djeca od navršene 1. godine života.

Danas vrtić ima 10 odgojnih skupina u 3 objekta – matični objekt Garešnica, područni objekt Garešnički Brestovac i područni objekt Hercegovac.

Dječji vrtić Maslačak organizira i provodi programe njege, odgoja, obrazovanja, zdravstvene zaštite i prehrane djece od navršenih godinu dana života do polaska u osnovnu školu.

U skladu s nacionalnim programima i strategijama u Republici Hrvatskoj u Dječjem vrtiću provode se:

1. Redoviti cjelodnevni desetsatni program rada

2. Posebni programi rada
• Program predškole
• Program ranog učenja engleskog jezika

3. Ostali programi tijekom pedagoške godine
• Sudjelovanje u različitim aktivnostima i proslavama u organizaciji Grada Garešnice
• Obilježavanja različitih svečanosti, manifestacija i svjetskih dana
• Posjete i prisustvovanja kino predstavama i kazališnim predstavama
• Jednodnevni izleti
• Posjete različitim ustanovama, udrugama, organizacijama, šetnje i druženja.

Naša vizija

Vrtić kao mjesto gdje je svako dijete jednako važno, jedinstveno i posebno,gdje će se svako dijete osjećati vrijedno, kreativno i uspješno. Ustanova je to u kojoj će se brinuti o djetetovoj tjelesnoj i emocionalnoj dobrobiti, poticati tolerancija i odgovornost. Provodit će se program prilagođen razvojnim potrebama djeteta, njegovim interesima i potencijalima poštujući prava djeteta i njegove obitelji, kao i prava zaposlenika Vrtića.

Naša misija

Utemeljeni smo na humanističko-razvojnom pristupu, usmjereni na razvoj dječjih potencijala, poštivanju dječjih prava i uvažavanju individualnih potreba djece. Cilj nam je osigurati djeci sigurno i poticajno okruženje koje potiče maštovitost, suradnju, napredak i uspjeh. Gradnja vrtića kao zajednice onih koji uče – proces učenja učiniti vidljivim i prepoznatljivim u svakodnevnom okruženju vrtića. Ulagati u profesionalni napredak zaposlenika. Biti podrška obiteljima te na taj način doprinijeti njihovim roditeljskim kompetencijama i razvoju društvene zajednice.

 

GRAD GAREŠNICA

Vladimira Nazora 20A

43280 Garešnica

MB: 02555000

OIB: 58382750026

IBAN: HR5824020061811900008

 

 INFO KONTAKTI

Tel: 043 675 930

Faks: 043 531 568

E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odluka o radnom vremenu  (.docx)

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ivana Burić

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA- opširnije

IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI MREŽNIH STRANICA GRADA GAREŠNICE