Obilježen Dan Grada Garešnice

  • Published in VIJESTI

     U Hrvatskom je domu u Garešnici u petak 31. svibnja povodom Dana Grada održana svečana sjednica Gradskog vijeća, a prije sjednice položeni su vijenci kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Nazorovoj ulici i služena je sveta misa u župnoj crkvi koju je vodio biskup Vjekoslav Huzjak, a kojom je ujedno obilježen Dan garešničke Župe Pohoda Blažene Djevice Marije. Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik Gradskog vijeća Željko Starčević koji je prvo pozdravio brojne goste, među kojima saborskog zastupnika Miru Totgergelija, državnog tajnika u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Velimira Žunca, župana Damira Bajsa, gradonačelnika Bjelovara Darija Hrebaka, predsjednika Udruge hrvatskih gradova Željka Turka te predstavnike prijateljskih općina i gradova i druge uzvanike.

     Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija u prigodnom je govoru izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u prošloj godini te je naglasio da je u 2018. realiziran najveći proračun u povijesti Grada Garešnice u iznosu od 42,4 milijuna kuna. Podsjetio je na brojne projekte koji su ostvareni u protekloj godini, od rekonstrukcije cesta do ulaganja u komunalnu infrastrukturu. Posebno je istaknuo i gradske potpore usmjerene prema djeci, mladim obiteljima i učenicima te ulaganja u poduzetništvo kroz investicije u Poduzetnički inkubator i Poduzetničku zonu Kapelica te gradske potpore za poduzetnike i obrtnike. Rekao da će gradska uprava i u ovoj godini nastaviti sa strategijom ravnomjernog razvoja svih naselja te naznačio da je Garešnica danas veliko gradilište. Obnova škola, asfaltiranje cesta i parkirališta, ulaganja u poduzetničku zonu, gradnja kružnog toka i nogostupa u Graničarskoj ulici samo su neki od započetih radova, a gradonačelnik je najavio i nove projekte među kojima gradnju dječjeg vrtića, uređenje zgrade starog kina, projekt aglomeracije, gradnju reciklažnog dvorišta, uređenje središta Garešnice i brojne druge kojima je cilj poticanje poduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta te podizanje kvalitete života svih stanovnika.

     Državni tajnik Velimir Žunac naznačio je važnost povlačenja sredstava iz europskih i nacionalnih fondova uz pomoć kojih se danas radi i obnavlja diljem Hrvatske, ali i važnost fiskalne decentralizacije koju je provela Vlada Andreja Plenkovića. Saborski je zastupnik Miro Totgergeli istaknuo potrebu ulaganja u manje gradove koji trebaju zadržati sve značajke gradskog središta i na taj način ostvariti uvjete za ostanak ljudi.

     U nastavku sjednice uručena su gradska priznanja zaslužnim pojedincima i tvrtkama te najboljim učenicima. Povelju Grada Garešnice dobili su vatrogasac Đuro Petrić, obrtnica Jadranka Muhvić, predsjednik Mjesnog odbora Trnovitički Popovac Dejan Darvaš, zatim Zoltan Tibor Csucs za doprinos prekograničnoj suradnji Garešnice i mađarskog Balatonlellea, cvjećarnica Nova Ivančica te obrt Grafing Njegovana i Ljubinke Gazibara. Zahvalnicu Grada Garešnice dobio je OPG Balja iz Garešnice te učenici Antonela Sertić, Iva Galić, Andrej Popović i Melanie Akšić. Prigodnim nastupom svečanost su uveličali vokalna solistica Ivana Gereci i klaviristica Zrinka Bombini.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas