Turistička zajednica najavila brojne manifestacije

  • Published in VIJESTI

     Direktorica Turističke zajednice Sjeverna Moslavina Daniela Belak najavila je brojna turistička događanja koja će se u nastavku godine održati u garešničkom kraju. Glavnina njih već su tradicionalna i po njima je ovaj kraj postao prepoznatljiv poput Gastro-flore i Gariglazbijade u Garešnici, Dana krumpira u Hercegovcu ili proslave Martinja u Velikoj Trnovitici, no neke od najavljenih manifestacija poput Ljeta u gradu ili pučkih igara Povuci-Potegni tek treba učiniti poznatim i privlačnim posjetiteljima.

         U travnju će se održati Uskrsni sajam, Uskrsni koncert malih vokalnih skupina, koncert Ivana Jelića te Memorijal Dejana Plavšića u okviru kojeg će biti izložba i rally starodobnih traktora. Dan grada 31. svibnja obilježit će se raznim događanjima tijekom cijelog svibnja od tradicionalne Gastro flore, u sklopu koje se održava gastro izložba i sajam cvijeća, do 16. po redu Marinja u Garešnici. Gastro-flora održat će se 3. i 4. svibnja, a obogatit će je i sajam OPG-a, raznolik kulturno-umjetnički program, biciklijada, dječji šahovski turnir i koncert grupe Vigor. U sklopu proslave Dana grada održat će se i koncert zagrebačkog Lada, koncert grupe Begini te pučke sportske igre Povuci-potegni.

         Na Dan branitelja Garešnice, Velike Trnovitice, Hercegovca i Bereka 29. lipnja na gradskoj tržnici u Garešnici održat će se koncert Marka Perkovića Thompsona, a u srpnju po prvi puta Ljeto u gradu s plesnim večerima i kino projekcijama. Jesen donosi mega popularnu Gariglazbijadu i Rujan na vodi, a kraj godine Advent u Garešnici.                   

     Od Pučkog teatra do Trnovitičkog prela

    Uz brojna događanja u Garešnici TZ Sjeverna Moslavina, kaže njena direktorica Daniela Belak, promovira i brojna kulturna, sportska i zabavna događanja na području općina Velika Trnovitica i Hercegovac. Najpoznatije od njih u Hercegovcu su Dani hrvatskog pučkog teatra, Zlatni slavuj, Dani krumpira i šahovski turnir povodom Dana općine, Konjičko druženje na Praznik rada u Ilovskom Klokočevcu te Trnovitičko prelo i proslava Dana općine i Martinja u Velikoj Trnovitici.  

     Proslava Bljeska i Praznika rada

     Turistička zajednica suorganizator je proslave obljetnice Vojno redarstvene akcije Bljesak i Praznika rada 1. svibnja na jezeru Skresovi, u lipnju će biti pokrovitelj 8. Smotre dječjeg kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina, a u kolovozu Ljeta u Bršljanici. Osim toga bit će pokrovitelj svjetovnih manifestacija vezanih uz vjerske blagdane pa će tako uz već spomenute Marinje u Garešnici, Martinje u Velikoj Trnovitici i Advent u Garešnici, biti pokrovitelj i Petrova u Kapelici, Antunova u Tomašici te Miholja u Kaniškoj Ivi.

     Na naslovnoj fotografiji: Detalj s prošlogodišnje Gastro-flore

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas