Gradonačelnici i načelnici na sastanku u Garešnici

  • Published in VIJESTI

     HDZ-ov saborski zastupnik Miro Totgergeli na radnom sastanku u Garešnici proteklog je petka okupio pet gradonačelnika i 19 načelnika općina s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, a središnja tema o kojoj su razgovarali bila je izrada Programa raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem.

     - S obzirom da su gradonačelnici i načelnici s područja naše županije istaknuli da im je problem što nemaju često kolegije na kojima bi mogli iznijeti svoje aktualne probleme, a onda i naći rješenja za njih, uzeo sam si za pravo da s vremena na vrijeme iniciram ovakve sastanke. Kako bi o aktualnim problemima dobili relevantne odgovore na ovakvim skupovima sudjeluju i mjerodavne osobe iz Ministarstava koje odgovaraju na pitanja lokalnih čelnika – rekao je zastupnik Miro Totgergeli te dodao: - Od 23 općine i grada iz naše županije koji su napravili Programe raspolaganja državnim zemljištem 20 ih je poslano u Ministarstvo poljoprivrede. S obzirom da je sedam općina to napravilo izvan roka njihove programe je u narednih mjesec dana u Ministarstvo trebala poslati Županija. Prošlo je skoro osam mjeseci, a Županija je u Ministarstvo poslala samo dva programa i to je problem kojeg su istaknuli načelnici općina – naznačio je Totgergeli.

     Na pitanja lokalnih čelnika odgovarao je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak koji je tom prigodom rekao: - Do sada su u Ministarstvu zaprimljena 374 prijedloga Programa od kojih je suglasnost dobilo 111. Za ostale su u tijeku izmjene i dopune, a nadam se da će uskoro suglasnost dobiti i preostali programi iz Bjelovarsko-bilogorske županije kako bi jedinice lokalne samouprave mogle početi raspolagati s državnom zemljom i provoditi natječaje – kazao je Majdak.

     Važna tema za poljoprivrednike 

     Koliko je raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem važna tema potvrdio je i domaćin skupa gradonačelnik Josip Bilandžija koji je rekao da je interes garešničkih poljoprivrednika za raspodjelu zemlje velik te da će Grad Garešnica svojim Programom nastojati zadovoljiti potrebe svih njih. Zahvalio se državnom tajniku u Ministarstvu poljoprivrede Tugomiru Majdaku na odgovorima koje je dao te saborskom zastupniku Miri Totgergeliju na inicijativi za održavanje ovog skupa.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas