Projekt nove zgrade knjižnice

  • Published in VIJESTI

     Hrvatska knjižnica i čitaonica Đuro Sudeta u prošloj je godini organizirala brojne kreativne radionice, predstavljanja knjiga, obilježila datume vezane uz popularizaciju knjige i čitanja, organizirala natjecanje u čitanju naglas, otvorila kutak za bebe u sklopu knjižnice i uz sve to provela reviziju knjižnog fonda na odjelima za odrasle i djecu. U istom je razdoblju zabilježila više od 5 tisuća posjeta svojih 600 članova koji su tijekom 2018. posudili gotovo 10 tisuća knjiga i više od tisuću jedinica multimedije.

     Iako su u gradskoj knjižnici zadovoljni tim brojkama njezina ravnateljica Maja Dizdarević očekuje još veći interes Garešničana za knjigu i sva događanja koja organiziraju kad se na mjestu sadašnje knjižnice, koja je smještena u staroj zgradi koju nagriza vlaga, izgradi nova:

     - Sve obnovljene i dograđene knjižnice zabilježile su porast članstva i daleko veći broj korisnika. Gradski projekt obnove naše knjižnice vrijedan 5 i pol milijuna kuna prijavljen je na natječaj i sada nestrpljivo očekujemo njegovo odobrenje. Realizacijom projekta dobit ćemo modernu knjižnicu površine 700 četvornih metara s odjelima za djecu i odrasle, višenamjenskom dvoranom, igraonicom i drugim sadržajima, a cijeli prostor bit će opremljen suvremenom tehničkom opremom – kaže ravnateljica te ističe: - Vrijednost knjižne i neknjižne građe te opreme u knjižnici već sad je višemilijunska, no to nije samo novčana vrijednost, to je daleko veća vrijednost koja se ne iskazuje u novcu. To je ulaganje Grada Garešnice i nas knjižničara u našu djecu, učenike, studente i sve građane – zaključuje Maja Dizdarević.

     Najtraženija djela nagrađenih pisaca

     U 2018. godini u garešničkoj knjižnici i čitaonici najtraženiji su bili naslovi hrvatskih pisaca čija su djela nagrađena. Što se tiče stranih pisaca i dalje je pojačan interes za autorima koji pišu kriminalističku prozu. Od knjiga za djecu uvijek je zanimljiva slikovnica „Ogledalce“ Grigora Viteza. U prošloj su godini najviše knjiga posudili Katica Vučković, Zdenka Filija i Marina Majcan kod odraslih, a kod učenika Nela Evaj, Hana Vugrinović i Niko Puljić. 

     Književna večer s piscem Brunom Šimlešom 

     Krajem ožujka gradska knjižnica i čitaonica organizirat će književni susret s piscem Brunom Šimlešom koji će tom prigodom predstaviti svoju knjigu „U rukavicama mi je ionako prevruće“. U planu je i radionica na temu izrade tradicionalnog nakita – Konavoskih naušnica. Za Uskrs će prirediti radionice za djecu i odrasle na kojima će izrađivati pisanice raznim tehnikama. Dan hrvatske knjige obilježit će predstavljanjem knjige „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo“ autorice Vlaste Golub.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas