Komunalni redar upozorava vlasnike pasa

  • Published in VIJESTI

     Svojevrsno pomodarstvo držanja pasa raznoraznih pasmina u urbanim naseljima proteklih je godina zadesilo i Garešnicu. Svjedočimo sve većem broj pasa u obiteljskim kućama i stanovima stambenih zgrada, ali i neodgovornom ponašanju nekih vlasnika kada svoje pse izvode na javne površine. To nam potvrđuje i gradski komunalni redar Željko Rebrović koji je ovih dana zatrpan telefonskim pozivima i prigovorima građana zbog psećeg izmeta na nogostupima, u gradskom parku i dječjim igralištima te od idućeg tjedna kreće u intenzivniju kontrolu u kojoj, kako kaže, neće stati samo na opomenama.

     - Podsjećam vlasnike pasa da svoje pse ne smiju bez nadzora puštati na javnu površinu, te da je obveza vlasnika voditi psa na povodcu te da kod sebe moraju imati vrećicu u koju će pokupiti izmet u protivnom prijeti im kazna od 200 do tisuću kuna. Nikako ne smiju puštati pse u cvjetnjake i na zelene površine. Zato im predlažem da svoje ljubimce izvode u šetnje i istrčavanja van gradskog središta na primjer na nasipe uz rijeke Ilovu i Garešnicu – kaže komunalni redar Željko Rebrović te dodaje da često dobiva i prigovore stanara u stambenih zgradama zbog laveži pasa koje vlasnici ostave zatvorene u svojim stanovima dok su na poslu. Za te prigovore, kaže, nije nadležan on nego suvlasnici zgrade.

     Ovih dana, s dolaskom sezone cijepljenja, zabilježen je i veći broj napuštenih pasa, a najčešće je riječ o štencima ostavljenim na rubovima naselja. Rebrović podsjeća da je zabranjeno napuštanje životinja za što su predviđene kazne do 30 tisuća kuna. Moli sve građane da ako vide snime automobil onih ljudi koji dovezu i ostave životinje ili da zapišu broj registracije.

     Kontrola pasa u naselju Gajine 

     Uz problematiku koja se tiče držanja i odgovornog postupanja sa psima također je zabilježeno da pojedini građani sve češće imaju i veći broj pasa. Tu komunalni redar Željko Rebrović upozorava da je dozvoljeno držati najviše devet pasa u jednom domaćinstvu. U slučaju držanja većeg broja pasa potrebno je zadovoljiti stroge uvjete kao što ih ispunjavaju skloništa za životinje. Ovoga proljeća u planu je detaljna provjera čipiranosti pasa u najvećem garešničkom naselju Gajine. Obveza vlasnika je da mikročipira psa do 90 dana starosti u suprotnom prijeti mu kazna do 6 tisuća kuna.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas