Nikad povoljniji lokali, Grad priprema natječaj

  • Published in VIJESTI

     Garešnička gradska uprava u posljednjih nekoliko mjeseci ulaže znatne napore kako bi gradsku tržnicu u Moslavačkoj ulici napokon stavila u punu funkciju. S izgradnjom te tržnice, podsjetimo, počelo se devedesetih godina prošlog stoljeća da bi radovi potom bili prekinuti te je cijeli taj objekt propadao godinama. Zatim je uslijedilo ponovno otvaranje radova i dovršetak tržnice početkom 2000-ih. S dovršetkom izgradnje Garešnica je dobila najljepšu tržnicu na području županije, pa i šire, a tada su je mnogi prozvali i „Garešničkom ljepoticom“. No, kad se krenulo u prodaju 28 lokala koliko ih je ukupno na tržnici uslijedio je mali interes kupaca iako se radi o reprezentativnom objektu na odličnoj lokaciji između središta grada i najvećeg garešničkog naselja Gajine. Do danas ih je prodano tek trinaest, dok više od polovice njih još uvijek čeka kupca.

     U zatvorenom dijelu tržnice osim lokala je i zeleni dio tržnice na kojem se prodaje voće i povrće, na otvorenom dijelu trgovci i obrtnici prodaju razne proizvode poput odjeće, obuće i razne tehničke robe, a prodajom na malo upravlja gradski Komunalac. Sajmeni dan u Garešnici je utorkom s tim da lokali unutar tržnice rade svakodnevno. U dijelu lokala koji je do sada prodan otvoreni su kafići, mesnice i frizerski salon, a u međuvremenu je ove godine na temelju nove procjene svih lokala i smanjena njihova prodajna cijena, tako da čudi što ne postoji interes kupaca za preostale lokale posebno kad se uzme u obzir da im je cijena u prosjeku samo 500 eura po kvadratu.

     Kako bi oživio tržnicu i popunio lokale Grad Garešnica, koji je vlasnik tržnice i neprodanih lokala, početkom ljeta raspisao je natječaj za prodaju tri lokala, prodan je jedan, a sada je u pripremi i natječaj koji bi bio stalno otvoren do konačne prodaje svih lokala. Da bi ih stavio u funkciju Grad je neke od njih nedavno dao i u zakup dok se ne pojavi kupac. Za prodaju je, dakle, ostalo još 15 lokala površine od 17 do 37 kvadrata, a u njima se može otvoriti trgovačka, uslužna, obrtnička pa čak i uredska djelatnost. Riječ je o "roh bau" izvedbi što znači da ih kupac mora sam urediti prema pravilima djelatnosti kojom će se baviti, a u kupoprodajnu cijenu uračunati su komunalni doprinos i takse za priključak vode, plina, kanalizacije i struje. Iz svega proizlazi da cijena najmanjeg lokala na tržnici, koji je površine 17,91 kvadrata, iznosi svega oko 67 tisuća kuna što je cijena koja teško da može biti povoljnija.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas