Održani 8. Sportski susreti Zajednice UHBDRP RH

  • Published in VIJESTI

     Protekle subote u Garešnici su pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja u organizaciji Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske održani 8. Sportski susreti „Garešnica 2018“ na kojima su se policijski veterani Domovinskog rata iz cijele Hrvatske natjecali u malom nogometu, streljaštvu, stolnom tenisu, ribolovu, šahu i beli. Nakon postrojavanja petnaest braniteljskih ekipa u novoj garešničkom sportskoj dvorani otvorio ih je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. On je tom prigodom rekao:

     -Iznimno je važno ovo okupljanje, to je puno više od sportskih susreta. Ovdje se ljudi druže i čuvaju zajedništvo koje su donijeli iz Domovinskog rata i očekujem da će nakon ovih sportskih susreta djelić tog zajedništva ponijeti i u svoje sredine. Mi smo pobjednici u Domovinskog ratu i trebamo očuvati taj naš duh pobjede i biti spremni za sve izazove koji su i danas pred nama. Ponosni smo na svoju prošlost i vjerujemo u bolju budućnost, a ovi susreti su pokazatelj jedinstva naših branitelja koji su najsnažniji temelj suverene Hrvatske. Ovo je ujedno i sjećanje na naše prijatelje i kolege branitelje koji su dali svoje živote za slobodu Domovine – kazao je ministar Tomo Medved.

     Na svečanom otvorenju uz ministra Medveda bili su i predsjednik Zajednice UHBDRPRH Marijan Smernić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Velimir Žunac, izaslanik ministra unutrašnjih poslova Hamdija Mašinović, ratni zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić, predstavnik županije Mladen Marušić, gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija sa suradnicima, predsjednik Gradskog vijeća Garešnice Željko Starčević, garešnički župnik Josip Vavrik, načelnici općina Hercegovac, Velika Trnovitica i Berek te predstavnici garešničkih javnih poduzeća i ustanova. Prije same svečanosti otvorenja sportskih susreta oni su zapalili svijeće i poklonili se poginulim hrvatskim braniteljima kod spomenika u Nazorovoj ulici.

     Svojim nastupima svečano otvorenje u sportskoj dvorani uveličali su mezzosopranistica Ana Šedlbauer koja je izvela državnu himnu te puhački orkestar pod vodstvom prof. Branka Medveda. Potom je uslijedila revijalna utakmica najmlađih uzrasta NK Garić te nakon nje natjecanja branitelja. Ukupni pobjednik 8. Sportskih susreta bila je domaća UHBDRP Garešnica koja je od šest sportova pobijedila u tri i to u malom nogometu, streljaštvu i ribolovu. Dodjela pehara i medalja, a potom i druženje uz ručak i tamburaše održani su u hotelu Garić.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas