Izborna skupština SKD Prosvjeta

  • Published in VIJESTI

     Srpsko kulturno društvo Prosvjeta Pododbor Garešnica u zgradi stare škole u Rogoži u subotu je održalo redovnu izbornu skupštinu kojoj su uz članove društva nazočili i brojni gosti među kojima i generalni sekretar SKD Prosvjeta Hrvatske Slobodan Živković, predstavnik Grada Garešnice Milan Rajšić, predsjednik županijskog Vijeća srpske nacionalne manjine Darko Karanović, predstavnici Vijeća srpskih nacionalnih manjina iz Garešnice, Daruvara, Velike i Male Pisanice, jerej SPC Slavomir Gvojić, predsjednica MO Kapelica Đurđica Šetit i drugi.

     Iznoseći izvješće o radu u prošloj godini predsjednik društva Zoran Blanuša naznačio je da je Prosvjeta u prošloj godini imala 31 nastup, između kojih i gostovanje u talijanskom Riminiju na Međunarodnoj smotri folkora. Uspješno su organizirali tradicionalne manifestacije društva 10. Smotru dječjeg kulturnog stvaralaštva, 14. Susrete u Moslavini, Đurđare, Tucijadu, obilježili Krsnu slavu društva i sudjelovali na proslavama hramovskih slava Velike Gospojne u Velikoj Bršljanici i Vidovdana u Velikom Vukovju.

     - U ovoj godini u planu je dogradnja prostora bivše škole u Rogoži kojim će naša udruga dobiti prostor za probe i za držanje narodnih nošnji, a bit će uređena i etno soba. U tome će nam uz županijsko Vijeće srpske nacionalne manjine financijski pomoći i Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Garešnica i na tome smo im zahvali. Imamo problem s održavanjem naših manifestacija jer je Hrvatski dom u Garešnici subotom zauzet zbog kino predstava. Riječ je o reprezentativnom prostoru kojeg mi našim gostima ne možemo osigurati u seoskim domovima te se nadamo da će nam se omogućiti da ga koristimo makar dva puta godišnje za manifestacije koje organiziramo – rekao je na skupštini Zoran Blanuša koji se zahvalio članovima udruge i roditeljima mladih folkloraša koji su pomagali radu društva prijevozom i na druge načine.

     U nastavku skupštine Zoran Blanuša dobio je povjerenje da i dalje kao predsjednik vodi to kulturno umjetničko društvo, a osim njega u novo vodstvo izabrani su za potpredsjednika Nikola Radošević, za sekretara Bojana Birač te za blagajnika Milan Rodić. Kao članovi u predsjedništvo su birani još i Dobrila Ivanić, Božidar Birač i Borislav Kabljanac. Potom je usvojen plana rada za 2020. godinu, a među brojnim gostima koji su pozdravili skup bili su generalni sekretar Prosvjete Slobodan Živković koji je pohvalno govorio o radu udruge i predstavnik Grada Garešnice Milan Rajšić koji je u ime gradonačelnika Garešnice Josipa Bilandžije tom društvu obećao podršku u daljnjem radu.

GRAD GAREŠNICA

  • Vladimira Nazora 20A
  • 43280 Garešnica
  • MB: 02555000
  • OIB: 58382750026
  • IBAN: HR5824020061811900008

 

INFO KONTAKTI

  • Tel: 043 675 930
  • Faks: 043 531 568
  • E-mail: grad@garesnica.hr
  • E-mail: gradonacelnik@garesnica.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Kako do nas